မနက္က ၆ နာရီေလာက္ႏုိးတယ္ဗ်ာ. ဘာရယ္မဟုတ္ပါဘူး လုပ္စရာေလးေတြ နည္းနည္းမ်ားေနတာနဲ႔ ေစာေစာထလုိက္တာပါပဲ. ေန႔ခင္းက်ရင္ ဟင္းခ်က္ဖုိ႔ အခ်ိန္မီမွာ မဟုတ္ေတာ႔ဘူးေလ. အဲဒါနဲ႔ ေစာေစာစီးစီး မီးဖုိေခ်ာင္၀င္ပါတယ္.
ဘဲဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္မယ္လုိ႔ စိတ္ကူးတယ္ဗ်။ အဲဒါနဲ႔ ဘဲဥ ၈ လုံးကုိ က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ထားခဲ႔တယ္။ Gmail ကုိစစ္ၾကည္႔လုိက္ေတာ႔ မသဥၨာကုိ online မွာေတြ႔တာနဲ႔ အေတာ္ပဲဆုိျပီး Chatting နည္းနည္းလုပ္တယ္။ ျပီးတာနဲ႔သူ႔ကုိ ခြင္႔ေတာင္းလုိက္ပါတယ္. ကၽြန္ေတာ္တစ္ခုေလာက္ ေျပာလုိ႔ရမလားလုိ႔ဆုိေတာ႔ မသဥၨာ ျငိမ္က်သြားတယ္. ျပီးေတာ႔မွ မပြင္႔တပြင္႔ အသံေလးနဲ႔ “Okay, go ahead!” တဲ႔. ေျပာတဲ႔သူေတာင္ နည္းနည္းရွိန္သြားတယ္ဗ်ာ. ဘာမ်ားမွားသြားလုိ႔လည္းေပါ႔။ ျပီးေတာ႔ ကၽြန္ေတာ္လည္း ရင္ခုန္စြာနဲ႔ပဲ စိတ္အားတင္းျပီး ေမးလုိက္ပါတယ္.
`ဘဲဥခ်ဥ္ရည္ဟင္း ဘယ္လုိခ်က္ရလဲ´ လုိ႔…
အဲဒီ႔အခါက်မွပဲ မသဥၨာက စာေတြ တေျဖာင္းေျဖာင္းရုိက္ျပီး instruction ေတြ ေပးပါေတာ႔တယ္. သူလည္း ခုမွပဲ သက္ျပင္းခ်ႏိုင္ေတာ႔တယ္နဲ႔ တူပါတယ္ဗ်ာ.
ဘဲဥကုိက်က္ေအာင္ ျပဳတ္ထားဖုိ႔က ပထမအဆင္႔ေပါ႔ဗ်ာ. အဲဒီ႔အခ်ိန္ေလးအတြင္းမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိ ဆီသတ္ပါ. ၾကက္သြန္နည္းနည္းေလာက္ ၀ါလာရင္ ပါးပါးေလး လွီးထားတဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြကုိ ထည္႔ပါ။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ေတြကုိ သင္႔ေတာ္သလုိ ထည္႔ပါ။ တစ္ျခားဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြကိုလည္း ထည္႔ခ်င္ထည္႔လုိ႔ရပါတယ္။ မဆလာ၊ Cinnamon၊ အစပ္ၾကိဳက္ရင္ေတာ႔ ငရုတ္သီးနည္းနည္းပါးပါးေပါ႔ဗ်ာ. ကုိယ္႔စိတ္ၾကိဳက္လုပ္ပါ။
ကၽြန္ေတာ္႔ဆီမွာေတာ႔ မက်ည္းသီးမွည္႔ မရွိလုိ႔ မထည္႔ျဖစ္ဘူး။ ရွိတဲ႔သူေတြ ထည္႔ပါ။ ပုိေကာင္းပါတယ္။ တစ္ျခားထည္႔ေကာင္းမယ႔္ဟာေတြလည္း ထည္႔ပါ။ ေဆးေျခာက္ေတာ႔ မထည္႔မိပါေစနဲ႔။ တစ္ခုခုျဖစ္ရင္ ကၽြန္ေတာ္လည္း တာ၀န္မယူႏုိင္ဘူး။ ဘာညာလည္း တာ၀န္ယူႏုိင္မွာ မဟုတ္ဘူး။ သူ႔ခမ်ာ အာလူးေၾကာ္ေရာင္းရလုိ႔ ပင္ပန္းေနရတဲ႔အထဲ သနားပါတယ္။ ေအးေအးေလး ေနပါေစဗ်ာ. ဟုတ္တယ္ေနာ္…
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ေၾကသြားတဲ႔ အထိတည္ေပးဖုိ႔လုိပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ႔ မီးခပ္ျပင္းျပင္း တင္ထားျပီး အုပ္ေဆာင္းနဲ႔ အုပ္ထားလုိက္တယ္။ အပူရွိန္ပုိေပးလုိက္တာေပါ႔ဗ်ာ။ အုိးမကပ္ေအာင္ေတာ႔ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးဖုိ႔လုိတယ္ေနာ္။
အဲဒီ႔အခ်ိန္မွာ ဘဲဥက်က္ေလာက္ပါျပီ။ ေရေအးေအးေလးထဲ ေျပာင္းထည္႔ျပီး အခြံႏႊာပါ။ ျပီးရင္ ဒီတုိင္းထားလည္း ရပါတယ္။ မေၾကသြားေအာင္ (၀ါ) အျပင္ခြံေလးေတြ မာသြားေအာင္ဆုိရင္ေတာ႔ ဆီပူနဲ႔ နည္းနည္းေလး ေၾကာ္လုိက္ပါ။ အတုိင္းအရွည္ကေတာ႔ ကုိယ္႔စိတ္ၾကိဳက္ပါပဲ။ ဘဲဥဟင္းခ်က္မွာဆုိေတာ႔ ဘဲဥလုံးေၾကာ္ခ်ည္းေတာ႔ မျဖစ္ေစနဲ႔ေပါ႔ဗ်ာ.
ရျပီလား။ အုိေက။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလည္း ေၾကျပီေပါ႔ေနာ္။ Good! ေရာလုိက္ပါေတာ႔။ အလုံးလုိက္ေရာခ်င္လည္းေရာ၊ ျခမ္းျပီးေရာခ်င္လည္းေရာ ၾကိဳက္သလုိသာေရာပါ။ နည္းနည္းေလာက္ မီးေအးေအးနဲ႔ ထပ္တည္လုိက္ပါဦး။ အထဲကုိ အရသာေလးေတြ ၀င္သြားေအာင္လုိ႔ေလ။
အဲဒီ႔အခ်ိန္မွာ ထမင္းအုိးေလးမ်ား တည္ထားျပီးခဲ႔မယ္ဆုိရင္ ခုဆုိရင္ က်က္ေနေလာက္ပါျပီ။ အားလုံးကုိ အဆင္သင္႔ျပင္ျပီးရင္ ေဘာင္းဘီ၀တ္သူက ခါးပတ္ကုိေလွ်ာ႔ပါ၊ က်န္တာေတြ၀တ္သူေတြကလည္း ေလွ်ာ႔လုိ႔ရတာမွန္သမွ် ေလွ်ာ႔လုိက္ပါ။ ေဩာ္. စားေတာ႔မွာေလ။ အပီအျပင္ ေလြးေတာ႔မွာမုိ႔လုိ႔ပါ။ အထင္အျမင္ေတာ္ မလြဲၾကပါနဲ႔ဗ်ာ…
ဒါပါပဲခင္ဗ်ာ။ စားျမိန္ဟင္းေကာင္းေလး တစ္ခြက္ပါပဲ။
ဥပုသ္ေစာင္႔ထားတဲ႔ မေမဓာ၀ီကုိေတာ႔ အားနာပါတယ္ဗ်ာ။ ဒါေပမယ္႔ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ႔ အမ်ားအက်ိဳးအတြက္ ရည္ရြယ္ျပီး ေရးလိုက္ရတာဆုိေတာ႔ နားလည္ပါဗ်ာ။ မေမ ဥပုသ္ကထြက္ရင္ ကၽြန္ေတာ္ ဒါမ်ိဳးေတြ ထပ္မေရးေတာ႔ပါဘူး။
ဒီပုိ႔စ္ေလး ျဖစ္ေျမာက္ေရးအတြက္ တုိက္ရုိက္အားျဖင္႔ေသာ္လည္းေကာင္း၊ သြယ္၀ုိက္အားျဖင္႔ ေသာ္လည္းေကာင္း အကူအညီမ်ားေပးခဲ႔ၾကတဲ႔ ဘဲဥေရာင္းတဲ႔ Walmart Supermarket, ကားနဲ႔လုိက္ပု႔ိေပးတဲ႔ သူငယ္ခ်င္း Eric Whimpkey, ဘဲဥဟင္းခ်က္နည္းကုိ စိတ္ရွည္လက္ရွည္ ရွင္းျပေပးတဲ႔ မသဥၨာ၊ ဘဲဥေလးေတြကုိ ဥေပးတဲ႔ ဘဲမၾကီး၊ ဘဲဥေလးေတြ ဥျဖစ္ေအာင္ တုိက္တြန္းကူညီေပးခဲ႔တဲ႔ ဘဲထီးၾကီးနဲ႔ ဘဲဥျဖစ္ေျမာက္ေရး ကံကံ၏ အက်ိဳးတရားမ်ား အားလုံးကုိ လိႈက္လွဲစြာ ေက်းဇူးတင္ရွိပါေၾကာင္း ဒီေနရာကေန ေျပာၾကားလုိက္ပါရေစ…
ဘဲဥခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္မယ္လုိ႔ စိတ္ကူးတယ္ဗ်။ အဲဒါနဲ႔ ဘဲဥ ၈ လုံးကုိ က်က္ေအာင္ ျပဳတ္ထားခဲ႔တယ္။ Gmail ကုိစစ္ၾကည္႔လုိက္ေတာ႔ မသဥၨာကုိ online မွာေတြ႔တာနဲ႔ အေတာ္ပဲဆုိျပီး Chatting နည္းနည္းလုပ္တယ္။ ျပီးတာနဲ႔သူ႔ကုိ ခြင္႔ေတာင္းလုိက္ပါတယ္. ကၽြန္ေတာ္တစ္ခုေလာက္ ေျပာလုိ႔ရမလားလုိ႔ဆုိေတာ႔ မသဥၨာ ျငိမ္က်သြားတယ္. ျပီးေတာ႔မွ မပြင္႔တပြင္႔ အသံေလးနဲ႔ “Okay, go ahead!” တဲ႔. ေျပာတဲ႔သူေတာင္ နည္းနည္းရွိန္သြားတယ္ဗ်ာ. ဘာမ်ားမွားသြားလုိ႔လည္းေပါ႔။ ျပီးေတာ႔ ကၽြန္ေတာ္လည္း ရင္ခုန္စြာနဲ႔ပဲ စိတ္အားတင္းျပီး ေမးလုိက္ပါတယ္.
`ဘဲဥခ်ဥ္ရည္ဟင္း ဘယ္လုိခ်က္ရလဲ´ လုိ႔…
အဲဒီ႔အခါက်မွပဲ မသဥၨာက စာေတြ တေျဖာင္းေျဖာင္းရုိက္ျပီး instruction ေတြ ေပးပါေတာ႔တယ္. သူလည္း ခုမွပဲ သက္ျပင္းခ်ႏိုင္ေတာ႔တယ္နဲ႔ တူပါတယ္ဗ်ာ.
ဘဲဥကုိက်က္ေအာင္ ျပဳတ္ထားဖုိ႔က ပထမအဆင္႔ေပါ႔ဗ်ာ. အဲဒီ႔အခ်ိန္ေလးအတြင္းမွာ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိ ဆီသတ္ပါ. ၾကက္သြန္နည္းနည္းေလာက္ ၀ါလာရင္ ပါးပါးေလး လွီးထားတဲ႔ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလးေတြကုိ ထည္႔ပါ။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ေတြကုိ သင္႔ေတာ္သလုိ ထည္႔ပါ။ တစ္ျခားဟင္းခတ္အေမႊးအၾကိဳင္ေတြကိုလည္း ထည္႔ခ်င္ထည္႔လုိ႔ရပါတယ္။ မဆလာ၊ Cinnamon၊ အစပ္ၾကိဳက္ရင္ေတာ႔ ငရုတ္သီးနည္းနည္းပါးပါးေပါ႔ဗ်ာ. ကုိယ္႔စိတ္ၾကိဳက္လုပ္ပါ။
ကၽြန္ေတာ္႔ဆီမွာေတာ႔ မက်ည္းသီးမွည္႔ မရွိလုိ႔ မထည္႔ျဖစ္ဘူး။ ရွိတဲ႔သူေတြ ထည္႔ပါ။ ပုိေကာင္းပါတယ္။ တစ္ျခားထည္႔ေကာင္းမယ႔္ဟာေတြလည္း ထည္႔ပါ။ ေဆးေျခာက္ေတာ႔ မထည္႔မိပါေစနဲ႔။ တစ္ခုခုျဖစ္ရင္ ကၽြန္ေတာ္လည္း တာ၀န္မယူႏုိင္ဘူး။ ဘာညာလည္း တာ၀န္ယူႏုိင္မွာ မဟုတ္ဘူး။ သူ႔ခမ်ာ အာလူးေၾကာ္ေရာင္းရလုိ႔ ပင္ပန္းေနရတဲ႔အထဲ သနားပါတယ္။ ေအးေအးေလး ေနပါေစဗ်ာ. ဟုတ္တယ္ေနာ္…
ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ေၾကသြားတဲ႔ အထိတည္ေပးဖုိ႔လုိပါတယ္။ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ႔ မီးခပ္ျပင္းျပင္း တင္ထားျပီး အုပ္ေဆာင္းနဲ႔ အုပ္ထားလုိက္တယ္။ အပူရွိန္ပုိေပးလုိက္တာေပါ႔ဗ်ာ။ အုိးမကပ္ေအာင္ေတာ႔ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးဖုိ႔လုိတယ္ေနာ္။
အဲဒီ႔အခ်ိန္မွာ ဘဲဥက်က္ေလာက္ပါျပီ။ ေရေအးေအးေလးထဲ ေျပာင္းထည္႔ျပီး အခြံႏႊာပါ။ ျပီးရင္ ဒီတုိင္းထားလည္း ရပါတယ္။ မေၾကသြားေအာင္ (၀ါ) အျပင္ခြံေလးေတြ မာသြားေအာင္ဆုိရင္ေတာ႔ ဆီပူနဲ႔ နည္းနည္းေလး ေၾကာ္လုိက္ပါ။ အတုိင္းအရွည္ကေတာ႔ ကုိယ္႔စိတ္ၾကိဳက္ပါပဲ။ ဘဲဥဟင္းခ်က္မွာဆုိေတာ႔ ဘဲဥလုံးေၾကာ္ခ်ည္းေတာ႔ မျဖစ္ေစနဲ႔ေပါ႔ဗ်ာ.
ရျပီလား။ အုိေက။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးလည္း ေၾကျပီေပါ႔ေနာ္။ Good! ေရာလုိက္ပါေတာ႔။ အလုံးလုိက္ေရာခ်င္လည္းေရာ၊ ျခမ္းျပီးေရာခ်င္လည္းေရာ ၾကိဳက္သလုိသာေရာပါ။ နည္းနည္းေလာက္ မီးေအးေအးနဲ႔ ထပ္တည္လုိက္ပါဦး။ အထဲကုိ အရသာေလးေတြ ၀င္သြားေအာင္လုိ႔ေလ။
အဲဒီ႔အခ်ိန္မွာ ထမင္းအုိးေလးမ်ား တည္ထားျပီးခဲ႔မယ္ဆုိရင္ ခုဆုိရင္ က်က္ေနေလာက္ပါျပီ။ အားလုံးကုိ အဆင္သင္႔ျပင္ျပီးရင္ ေဘာင္းဘီ၀တ္သူက ခါးပတ္ကုိေလွ်ာ႔ပါ၊ က်န္တာေတြ၀တ္သူေတြကလည္း ေလွ်ာ႔လုိ႔ရတာမွန္သမွ် ေလွ်ာ႔လုိက္ပါ။ ေဩာ္. စားေတာ႔မွာေလ။ အပီအျပင္ ေလြးေတာ႔မွာမုိ႔လုိ႔ပါ။ အထင္အျမင္ေတာ္ မလြဲၾကပါနဲ႔ဗ်ာ…
ဒါပါပဲခင္ဗ်ာ။ စားျမိန္ဟင္းေကာင္းေလး တစ္ခြက္ပါပဲ။
ဥပုသ္ေစာင္႔ထားတဲ႔ မေမဓာ၀ီကုိေတာ႔ အားနာပါတယ္ဗ်ာ။ ဒါေပမယ္႔ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ႔ အမ်ားအက်ိဳးအတြက္ ရည္ရြယ္ျပီး ေရးလိုက္ရတာဆုိေတာ႔ နားလည္ပါဗ်ာ။ မေမ ဥပုသ္ကထြက္ရင္ ကၽြန္ေတာ္ ဒါမ်ိဳးေတြ ထပ္မေရးေတာ႔ပါဘူး။
ဒီပုိ႔စ္ေလး ျဖစ္ေျမာက္ေရးအတြက္ တုိက္ရုိက္အားျဖင္႔ေသာ္လည္းေကာင္း၊ သြယ္၀ုိက္အားျဖင္႔ ေသာ္လည္းေကာင္း အကူအညီမ်ားေပးခဲ႔ၾကတဲ႔ ဘဲဥေရာင္းတဲ႔ Walmart Supermarket, ကားနဲ႔လုိက္ပု႔ိေပးတဲ႔ သူငယ္ခ်င္း Eric Whimpkey, ဘဲဥဟင္းခ်က္နည္းကုိ စိတ္ရွည္လက္ရွည္ ရွင္းျပေပးတဲ႔ မသဥၨာ၊ ဘဲဥေလးေတြကုိ ဥေပးတဲ႔ ဘဲမၾကီး၊ ဘဲဥေလးေတြ ဥျဖစ္ေအာင္ တုိက္တြန္းကူညီေပးခဲ႔တဲ႔ ဘဲထီးၾကီးနဲ႔ ဘဲဥျဖစ္ေျမာက္ေရး ကံကံ၏ အက်ိဳးတရားမ်ား အားလုံးကုိ လိႈက္လွဲစြာ ေက်းဇူးတင္ရွိပါေၾကာင္း ဒီေနရာကေန ေျပာၾကားလုိက္ပါရေစ…
12 comments:
Hi Pal,
As far as I know, male duck (how to say in appropriate term, I don't know) is unessential for Bee\ Oo.
Anyway, I like this recipe.
Cheers.
Happy New Year to you.
Your regular customer.
>ko tian...ရပါတယ္ဗ်ာ. ဘဲထီးၾကီးလည္း တစ္ေထာင္႔တစ္ေနရာကေတာ႔ ပါရွာမွာေပါ႔. သူ႔ကုိ credit ေပးလုိက္တာ မမွားပါဘူး. ဟားဟား လာလည္တာ ေက်းဇူးပါ အစ္ကုိေရ...
ကိုရန္ၾကီးကေတာ့ ခ်က္ျပန္ျပီ.. ဟိုေန႔ကေတာ့ ၾကက္သား ဒီေန႔ကေတာ့ ဘဲဥ..အင္း... Bird Flu လမ္းစေတာ့ေပၚေနပါျပီ...။ ဘာညာေတာ့လာေတာ့၀ူး..ကူးလိမ့္မယ္..ကြိ
ကို၇န္ေအာင္ၾကီး
ကိုရန္ေအာင္ၾကီးရဲ႕ဘဲဥ post ကအရမ္းရယ္ရတယ္..........ဟားဟားဟား.....
ခုထိရယ္ေနရတယ္.....ေက်းဇူးပါပဲ...ျမန္မာႏွစ္သစ္ကူးရဲ႕
ႏွစ္ဆန္းတစ္ရက္ေန႕မနက္ခင္းမွာခင္းဖတ္လိုက္ရတဲ႔
အတြက္...ေပ်ာ္ရႊင္ေသာႏွစ္သစ္မနက္ခင္းေလးျဖစ္ခဲ႕ရပါတယ္။
ေတာ္ပါေသးတယ္ … ဒီပို႔စ္ကို မနက္မွ ဖတ္ျဖစ္လို႔။
ေနာက္ကို ညဘက္ မဖတ္ေတာ့ဘူး။
ဗိုက္ဆာတဲ့အခ်ိန္ ဆို ဒုကၡေရာက္လြန္းလို႔။
ကိုရန္ေအာင္ရဲ႕ ဘဲဥဟင္းပံုကို ၾကည့္ရင္းနဲ႔ အနံ႔ေတာင္ရလာသလားပဲ။
တံေတြးေတာင္ ျမိဳမိတယ္ ဂလု ကနဲ။
ဒါေပမဲ့ ၾကက္သားေရာ ဘဲဥေရာ ေရွာင္ထားတာမို႔ ပံုနဲ႔သာ စိတ္ေျဖရေတာ့မယ္။
ဘာညာ>>ဘာညာေရ. စိတ္ခ်. ဒီမွာတုပ္ေကြးရွိ၀ူး ၾကက္ငွက္လူကီးမီးယားဆုိလားေတာ႔ မၾကာခင္ ေစ်းကြက္ထဲတင္ဖုိ႔ရွိတယ္လုိ႔ေျပာတယ္. မကြိနဲ႔ေနာ္. ကၽြန္ေတာ္တစ္ေယာက္လုံး ဘာညာ႔ေနာက္မွာ ရွိေနမယ္. ေရွ႔မွာေတာ႔ ဘာညာပဲေနေပါ႔. ဟားဟား
July>>ေကာင္းပါ႔ဗ်ာ. July ရီရတာကုိ ဖတ္ျပီး ကၽြန္ေတာ္လည္း ရီလုိက္ရေသးတယ္. ေနာက္ထပ္ဘာခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲစဥ္းစားေနတာဗ်. မဂၤလာႏွစ္သစ္ပါခင္ဗ်ာ…
မေမဓာ၀ီ>>ၾကည္႔စမ္း. မလာေတာ႔ဘူး ေအာက္ေမ႔ေနတာ. ဥပုသ္ေစာင္႔ထားတယ္ဆုိ. ဒီလုိမွန္းသိရင္ ဘဲဥဟင္းေလးထဲကုိ သံပုရာသီးေလး အေပၚကညွစ္ျပီး ခ်ဥ္ျဖံဳးျဖံဳးေလး ျဖစ္ေအာင္ လုပ္ထားပါတယ္. ပုိျပီး ေမႊးတတ္လာေအာင္လုိ႔ေလ. ေဟာၾကည္႔ ေနာက္တစ္ေခါက္. ဂလု တဲ႔…
ဘဲဥဟင္းခ်က္တာကို ပုံျပင္ျဖစ္ေအာင္ ေရးလည္း ေရးတတ္တယ္။ ေျပာသာေျပာလိုက္တာ။ သဥၹာေတာင္ အဲဒီပုံမ်ိဳး စားေကာင္းေအာင္ မခ်က္တတ္ဘူး။ :D
မသဥၨာ>> မသဥၨာ မခ်က္ရပါဘူးဗ်ာ. ကၽြန္ေတာ္ခ်က္ေကၽြးမွာေပါ႔. ေရေတာင္ ၾကိတ္ျပီးတုိက္လုိက္ခ်င္ေသး.
Thank you for sharing the way to cook " bae oo chin yay"
nay. time bar hin cook ya ma lae so tar nae. sate shote nay tar..ku taw. ah taw pel...
yummy yummy :)
ahmei>>ခ်က္စားျပီးရင္လည္း ေကၽြးဖုိ႔ေခၚဦးေနာ္. မ်ားမ်ားေလးခ်က္. လာကုိစားဦးမွာ. သံပုရာသီးေလးအေပၚက ညွစ္ဖုိ႔မေမ႔နဲ႔ဦး..
hahah zoot .
sate chart..sar pii yin call lite mel.:P
Hi! Yan,don't forget to put dried
shrimp when you Sithut chain naw,
or Ngabout Chaut. Don't thank the
BeiHti, here it's all chicken eggs
at Walmart, on top of that it's
artificially inseminated in the chicken feed with hormones, so don't need to thank the ChetPhat
either. Pretty soon, even in humans
they might not need males anymore, testtube techniques already in use. They might comeup with cyber
something, ha ha, just kidding!!
Don't worry, that might be a long
way to go. Well, you are my favorite, takecare, bye Soe222
Post a Comment