Saturday, April 21, 2007

ေျပာင္းဖူးအုိးကင္းေၾကာ္ႏွင္႔ ၀က္သားအစပ္ခ်က္

ဒီေန႔ေတာ႔ ၀က္သားအစပ္ခ်က္မယ္ဗ်. ေျပာင္းဖူးလည္း ေၾကာ္မယ္. ဧည္႔သည္ေလး တစ္ေယာက္ကုိလည္း ထမင္းစားဖိတ္ထားေသးတယ္. ဘယ္သူလဲဆုိတာ ကိုေတာ႔ ေနာက္ဆုံး က်ရင္သိလိမ္႔မယ္.

၀က္သားကုိႏူးအိေနမွ ၾကိဳက္တဲ႔ ကၽြန္ေတာ္ကေတာ႔ ၀က္သားမခ်က္ခင္ ႏူးေနေအာင္ အရင္ျပဳတ္တယ္ဗ်. နာရီ၀က္ေလာက္ အရင္ျပဳတ္ထားလုိက္တယ္. ႏူးအိေနတဲ႔ ၀က္သားဟင္း ကုိစားရတာက ဘာနဲ႔တူသလဲဆုိေတာ႔ ပါးေဖာင္းေဖာင္းနဲ႔ ခ်စ္သူေလးကုိ လက္ႏွစ္ဖက္ထဲမွာ ညွပ္ျပီး အားရပါးရ အာဘြားေပးရတာနဲ႔တူတယ္. ပါးေဖာင္းေဖာင္းပိန္ပိန္ နမ္းရဖုိ႔က အဓိကလုိ႔ ဆုိသူမ်ားကေတာ႔ မျပဳတ္ပါနဲ႔. တစ္ခါတည္းသာ အုိးထဲကုိ ထည္႔ခ်က္ပါ. Feel ငုတ္ရင္ေတာ႔ ကၽြန္ေတာ႔္နာမည္ကုိ မတမ္းတပါနဲ႔.

lol

အုိေကဗ်ာ. နည္းနည္း လုိင္းေျပာင္းသြားတယ္. ဆက္ေျပာမယ္ ၀က္သားကုိ ျပဳတ္ထားတဲ႔ အခ်ိန္မွာ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိ ဆီသတ္ထားလုိက္တယ္ဗ်. ၾကက္သြန္ျဖဴကုိ ဓားျပားရုိက္ထည္႔ပါ။ အလုံးလုိက္ၾကီး သြားမထည္႔ပါနဲ႔. ဆီသတ္ထားတုန္းမွာ အခ်ိန္ကုန္သက္သာေအာင္ ေရခဲေသတၱာထဲက ေျပာင္းဖူး ၂ ဖူးေလာက္ကုိ ထုတ္ျပီး ဓားနဲ႔ ျခစ္တယ္.

အဲဒီ႔အခ်ိန္မွာ ဒယ္အုိးထဲက ၾကက္သြန္နည္းနည္းေလာက္ ၀ါစျပဳလာျပီ. ဆီသတ္ထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ထဲက နည္းနည္းကုိ အုိးထဲမွာပဲထားတယ္. ၃ ပုံ ၂ ပုံေလာက္ကုိေတာ႔ ၀က္သားဟင္းအတြက္ ဖယ္ထားလုိက္တယ္. အုိးထဲမွာ က်န္ေနတဲ႔ ၾကက္သြန္ကုိ နည္းနည္း ထပ္တည္ထားလုိက္တယ္. ေျပာင္းဖူးေၾကာ္နဲ႔ ေရာဖုိ႔အတြက္ပါ. ခဏေလာက္ေနေတာ႔ ျခစ္ထားတဲ႔ ေျပာင္းဖူးေလးေတြကို အုိးထဲ ေရာထည္႔လုိက္တယ္။ ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔ အေနေတာ္ ထည္႔လုိက္တယ္။ အဖုံးအုပ္ထားလုိက္ျပီး ေပါင္းတင္သလုိမ်ိဳးေလး ခဏထားလုိက္တယ္။ ေမႊေပးဖုိ႔ေတာ႔ မေမ႔နဲ႔ေပါ႔ဗ်ာ.



၀က္သားျပဳတ္ထားတဲ႔ အခ်ိန္မွာပဲ ထမင္းအုိးလည္း တည္ထားလုိက္တယ္။ ခုေလာက္ဆုိ ၀က္သားလည္း နည္းနည္း ႏူးေလာက္ျပီေလ. ျပဳတ္ထားတဲ႔ေရေတြကုိ သြန္ျပီး ေရသစ္လဲတယ္ဗ်. အဲဒီ႔ေရေတြကုိ ျပန္သုံးလုိ႔ေတာ႔ရပါတယ္. ကၽြန္ေတာ္ကေတာ႔ ေရၾကည္အသစ္ေလးေတြ ထည္႔ရတာပုိႏွစ္သက္လုိ႔ပါ. ေရနည္းနည္း ထပ္ထည္႔ျပီးေတာ႔ ဆီကုိ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခဲြေလာက္ ထည္႔လုိက္ပါတယ္။

ျပီးတာနဲ႔ ထုံးစံအတုိင္း ဆီသတ္ထားတဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴနီကုိထည္႔ပါတယ္. ဆား၊ အခ်ိဳမႈန္႔၊ သစ္ဂ်ပုိးမႈန္႔၊ Meat Tenderer လုိ႔ေခၚတဲ႔ အသားကုိႏူးေစတဲ႔ အမႈန္႔၊ ကုလားေလး မဆလာ၊ အေရာင္တင္မႈန္႔ေလးေတြ ထပ္ထည္႔ပါတယ္။ အစပ္ၾကိဳက္သူမ်ားအတြက္ကေတာ႔ ငရုတ္သီးေျခာက္ေလး ၄~၅ ေတာင္႔ေလာက္ ေျချပီး ထည္႔လုိက္ပါ။ အဖုံးျပန္အုပ္ျပီး တည္ထားလုိက္ပါ။ Timer ကုိ မိနစ္ ၂၀ ေပးထားလုိက္ပါတယ္. ဒါေတြ လုပ္ေနတဲ႔ အခ်ိန္မွာ ေျပာင္းဖူးေၾကာ္အုိးကုိလည္း မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါဦး.



ေျပာင္းဖူးေၾကာ္အုိးကုိ ၈ မိနစ္ ၁၀ မိနစ္ေလာက္ေနရင္ ခ်လုိက္လုိ႔ရပါျပီ. သိပ္ေၾကာ္စရာ မလုိပါဘူး. ၀က္သားအုိးကုိေတာ႔ ခဏပစ္ထားလုိ႔ရပါတယ္. ၀ါသနာပါရင္ ဟင္းခ်က္ရင္း သီခ်င္းေလးလည္း နားေထာင္ေပါ႔ဗ်ာ. ကၽြန္ေတာ္ကေတာ႔ ထူးအိမ္သင္နဲ႔ မုိ႔မုိ႔ရဲ႔ မ်က္စိမွိတ္ခ်စ္ေနမယ္ သီခ်င္းေလးနဲ႔ ျငိမ္႔ေနခဲ႔တာေပါ႔ဗ်ာ. လက္ေတြ႔မွာေတာ႔ မ်က္စိမမွိတ္ရဲပါဘူး. ဟင္းအုိးေတြ တူးကုန္မွာေပါ႔. အင္းဘာလုိလုိနဲ႔ မုိ႔မုိ႔လည္း မဂၤလာေဆာင္သြားတာ အေတာ္ၾကာေပါ႔လုိ႔ေတာင္ ေတြးမိလုိက္ေသးတယ္.

ဟင္းအုိးေတြ တည္ထားခဲ႔တုန္း Kitchen ကုိ ျပန္ရွင္း၊ အုိးခြက္ပန္းကန္ေတြ ေဆးပါတယ္။ ဗုိက္လည္း ဆာလာျပီဗ်. ပန္းကန္ခြက္ေယာက္ေတြကုိ ေနရာတက် ထားသုိျပီးေတာ႔ ၀က္သားအုိးကုိ ေမႊပါတယ္. ေရနည္းနည္းခန္းသြားတာ ေတြ႔ရေတာ႔ ေရထပ္ထည္႔ပါတယ္ အမႈိက္အိတ္ကုိ အသစ္လဲထည္႔. ဇြန္းေယာက္မေတြကုိ သပ္သပ္ရပ္ရပ္ ျပန္သိမ္းျပီးေတာ႔ ၀က္သားအုိးကုိ မီးနည္းနည္းေလွ်ာ႔လုိက္ပါတယ္. ၁၀ မိနစ္ေလာက္ထပ္တည္ဦးမွာပါ.



ျပီးတာနဲ႔ ၀ါသနာပါတားမရ ဆုိတဲ႔အတုိင္း ကင္မရာကုိထုတ္ျပီးေတာ႔ ကုိယ္႔ရဲ႔ လက္ရာေလးေတြကုိ တဖ်တ္ဖ်တ္နဲ႔ မွတ္တမ္းတင္ပါေတာ႔တယ္ ခင္ဗ်ာ.. ဓာတ္ပုံေလးေတြကုိ ကြန္ျပဴတာထဲ ျပန္ထည္႔ေနတဲ႔ အခ်ိန္မွာပဲ ၀က္သားအုိးလည္း က်က္ပါျပီ. ထမင္းေပါင္းအုိးဆီကလည္း ေခ်ာက္ခနဲ ခလုတ္ေလးတက္သြားတာ ေတာ္ေတာ္ၾကာပါျပီ.

အုိေက အုိေက. ဆဲြလုိက္ၾကတာေပါ႔ဗ်ာ..



ထမင္းဟင္းေတြကုိ ခူးခပ္ထည္႔၊ ေရခဲေရ ေအးေအးေလးတစ္ခြက္ကုိ အဆင္သင္႔ေဘးမွာထား၊ ကၽြန္ေတာ္႔ရဲ႔ ဧည္႔သည္ေတာ္ေလးကုိ စားပဲြေပၚတင္ျပီးသကာလ မွတ္တမ္းတစ္ခ်က္တင္လုိက္ ပါေသးတယ္. ထုိ႔ေနာက္တြင္ေတာ႔ စားေတာ္ေခၚခန္း စ၏…


3 comments:

Anonymous said...

အင္း..ကိုရန္ၾကီးကိုဟင္းခ်က္တာေသခ်ာသင္ေပးရအံုးမွာပါ။ ဒီပံုနဲ႔ေတာ့သိပ္အဆင္ မေျပေသး၀ူး။။ ကြိကြိ..ဆရာၾကီး၀င္လုပ္တာ..

Yan said...

ဘာညာေရ. တကယ္သင္ေပးပါဗ်ာ. ကၽြန္ေတာ္ကေတာ႔ သိသေလာက္ရွိသေလာက္နဲ႔ ခ်က္ျပီး ေနရတာ. ခ်က္ေပးမယ္႔သူေလးကလည္း မရွိဆုိေတာ႔...
ေတာ္ျပီဗ်ာ. ေျပာရင္းနဲ႔ ရင္ထဲကဆုိ႔လာျပီ. ရႊတ္ဖတ္..

Thyda said...

Nice One! and funny;-)